Bij TheorieGarantie.nl heb je voor €100,- binnen 9 uur je autotheorie op zak. Je mag al vanaf je 16e jaar je autotheorie-examen doen. Onze theorieles bereidt je volledig voor op het officiële CBR theorie-examen. De les bestaat uit twee dagdelen van 4,5 en 4 uur verdeeld over twee dagen.

Na vier uur neem je de lesstof minder goed op, daarom splitsen wij dit op in 24 uur. Na het tweede dagdeel maak je direct aansluitend je theorie-examen bij het CBR bij ons om de hoek. Je hebt dan direct je autotheorie-examen op zak.

Inhoud theorieles auto

Het maak niet uit of je al rijlessen volgt of niet. We beginnen van vooraf aan met de leerstof. Aan de hand van voorbeeldsituaties op een smartboard wordt de theorie uitgelegd en besproken en oefen je daarna proefexamens. Dit alles zonder theorieboeken. Met onze speciaal ontwikkelde lesmethode is de kans dat je in één keer slaagt zo goed als zeker.

1e lesdeel 4,5 uur

 • Verkeersregels
 • Verkeersinzicht
 • Verantwoord rijgedrag
 • Milieu en voertuigtechniek

2e lesdeel 4 uur

 • Samenvatting van 1e lesdeel
 • Oefenen van proefexamens met de meest actuele vragen
 • Oefenen met het originele drukkastjessysteem van het CBR
 • Onderwerpen waarop je minder goed scoort, worden nog eens uitgelegd en geoefend

Waar bestaat het autotheorie-examen uit?

Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels. Daarbij komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

 • Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten
 • Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen
 • Het theorie-examen bestaat uit twee delen:
  1. Gevaarherkenning; je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht; je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht samen 35 vragen of meer goed hebben
 • Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor en je beantwoord de vraag via het drukkastjessysteem voor je op tafel

Kosten

€ 100,- inclusief het CBR-examen en lesgarantie*. Het theoriediploma is 1,5 jaar geldig. Binnen die tijd moet je dus ook je praktijkexamen behalen.

Heb je weinig tijd om te leren voor je theorie-examen of heb je moeite met leren? Met Theoriegarantie.nl haal je snel je theorie-examen voor auto, motor en bromfiets.

Wij helpen je in 8 a 9 uur met je voorbereiding op het officiële CBR-examen. Aansluitend maak je het examen bij het CBR en heb je je theorie op zak! Met onze visuele, interactieve lesmethode en de meest actuele vragen leer je binnen 8 uur wat je moet weten voor het examen.

En dat allemaal zonder theorieboeken. Met voorbeeldsituaties op een smartboard bespreken wij alle onderwerpen van de verkeerstheorie. Je oefent meerdere actuele proefexamens met het originele CBR drukkastjessysteem. Met onze duidelijke lesmethode moet je in één keer je theorie-examen kunnen halen. Mocht je toch het niet halen? Geen paniek, volg de lessen geheel kosteloos opnieuw!

Het is wel van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst om te slagen bij het CBR. Voor de mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen hebben wij daarom verschillende pakketten en examens om je toch te doen slagen.

Pakket 1: 4 dagdelen + ‘gewoon’ examen =

150 euro

Pakket 2: 4 dagdelen + examen met extra tijd = 165 euro

Pakket 3: 4 dagdelen + individueel examen (voorlezen) = 200 euro

Pakket 4: per dagdeel les (onbeperkt tot je toe bent aan examen) = * gewoon examen 40 euro per dagdeel,

*examen + extra tijd 45 euro per dagdeel, *individueel examen 55 euro per dagdeel

In één keer geslaagd zonder wachttijd

Bij TheorieGarantie.nl Utrecht slaagt 99% van de deelnemers gegarandeerd. Landelijk slaagt minder dan 50% in één keer

(Bron: CBR). Bij ons zijn geen wachttijden. Meld je nu aan en haal binnen 1 of 2 dagen (afhankelijk van auto, motor of bromfiets) je theorie-examen.

Begin met je theorielessen!